O nás > Projekty

Projekty

V současné době probíhají tyto projekty:

• Začít včas! - raná péče v rodinách pečujících o dítě s postižením od narození do 7 let
  • Cesty k dětskému úsměvu
  • Užijme si společně - setkávání rodin, přednášky, semináře
  • I MY s vámi - organizace jednorázových akcí nejenom pro veřejnost
  • Chceme znát a umět - vzdělávání pracovníků a rodičů střediska rané péče

Cesty k dětskému úsměvu

Projekt je zaměřený na stimulaci dětí s postižením či opožděním v jejich přirozeném prostředí - rodině. Částka 312 390 Kč, ze sbírky Pomozte dětem organizované Českou televizí a Nadací rozvoje občanské společnosti, nám pomůže naplnit jeho cíle: podpořit vývoj dětí s postižením v přirozeném prostředí, posílit vazby, ukázat v rodinách nové hry, pomůcky, způsoby a metody, jak společně trávit co nejvíce času a společně si pomáhat v rozvoji, vzájemně se podporovat a učit. Těšíme se! Hry a hraní jsou důležitou terapií a mocným ozdravným nástrojem pro všechny. Projekt probíhal od 1. 7. 2018 - 31. 6. 2019.

Koordinátor projektu Bc. Lea Stiborová.

Spolu do života

Nesmírně si ceníme toho, že Nadační fond AVAST se rozhodl podpořit na tři roky celkovou částkou téměř dva miliony korun oblasti, které nejsou až tak viditelné, přesto podstatné a důležité; oblasti, na které se finance daří shánět velmi velmi těžce a to: řízení a fungování organizace, vytváření metodických podkladů, vzdělávání pracovníků a rodičů dětí s postižením, vedení organizace, její modernizace a rozvoj služby rané péče.

Díky kvalitnímu, fungujícímu a zafinancovanému zázemí se můžeme s veškerým naším nadšením a elánem věnovat plně "našim" dětem s postižením a jejich rodinám... Už je jich více než 70!

O programu Spolu do života se můžete více dozvědět zde.

Užijme si společně

Procházka na pobytu rodinSetkávání a čtyřdenní pobyty rodin dětí s postižením. Je důležité nebýt sám, navázat nová přátelství s dalšími rodinami, předávání zkušeností mezi rodiči, získávání nových informací a možnost společné zábavy. Během programu pro rodiče se o děti starají dobrovolníci. Rodiče využívají konzultací s poradkyněmi rané péče a psychologa.

Setkávání pořádáme  min. 3x ročně, čtyřdenní pobyt na jaře a na podzim, vícedenní pobyty přes prázdniny. Na projekt Užijme si společně sháníme prostředky od našich dárců a z benefičních představení. Více o náplni setkávání si můžete přečíst na této stránce.

I MY s VÁMI

Divadelko na Grand Prix kachničky 2012Pořádáme jednorázové akce, které nám pomáhají přiblížit veřejnosti naše služby a nabídnout možnost zapojení se do pomoci rodinám dětí s postižením.

PUSŤ KAČKU benefiční závod plastových kachniček na řece Vltavě pomáhá zajistit služby dvěma neziskovým organizacím: našemu obecně prospěšné společnosti I MY a táborské asociaci podporující lidi s autismem APLA JC. Prohlédněte si fotografie z minulého ročníku a přečtěte si, jak si můžete pořídit svou vlastní závodnici na této stránce.

Benefiční představení v táborském divadle finančně podporují projekt Začít včas! - službu ranou péči určenou rodinám nejmenších dětí s postižením. Rok 2018 E. Balzerová a Můj báječný rozvod, rok 2017 Válka Roseových, rok 2015 B. Hrzánová a Hrdý Budžes, rok 2014 představení se S. Stašovou Shirley Valentine, v roce 2013 I. Dušková s P. Bílkovou zahrály Školu Malého stromu a T. Medvecká Poprvé vdaná, v roce 2012 Jaroslav Dušek se svými přáteli pro nás zahrál představení Pátá dohoda. Více si můžete přečíst na této stránce.

Chceme znát a umět

Několikrát za rok pořádáme pro rodiče přednášky na témata, která jsou pro nás přínosná ( logopedie, alternativní komunikace atd. ). Poradkyně rané péče se vzdělávají v oblasti psychologie, komunikace ( znaková řeč, alternativní komunikace atd.) a dalších oblastech, které pomáhají lépe porozumět a rozvíjet dovednosti dětí a posilují kompetence rodičů.