O nás > Raná péče > Nabízené služby

Pro koho jsou naše služby vhodné?

Pro rodiny dětí v jihočeském regionu od narození do sedmi let věku s mentálním, tělesným, kombinovaným postižením nebo opožděným vývojem. ( Středisko rané péče v Českých Budějovicích poskytuje službu rodinám dětí se zrakovým postižením, Středisko rané péče Tamtam rodinám dětí s postižením sluchu ).

Služba raná péče je poskytována zdarma, její charakter je terénní : poradkyně na konzultace dojíždí do rodiny, kde se dítě cítí bezpečně a není tak vystavováno zbytečnému stresu. Četnost konzultací je dohodnuta s rodiči, zpravidla jednou za 4-6 týdnů.

Poradkyně rané péče jsou odborníci, kteří se neustále vzdělávají v mnoha oborech, aby byly pro Vaši rodinu platnou oporou a pomocí. V případě potřeby je možné využít i hrazené konzultace naší externí psycholožky PhDr. Jitky Balcarové( dotovaná hodinová sazba je 150 Kč ) či Dany Bedlánové www.psychoterapiecb.cz (250 Kč za 60 min - běžná cena 500 Kč/h)

Co Vám služba raná péče nabízí

• provázení rodiny, aktivní naslouchání
  • pedagogické, psychologické a sociálně právní poradenství
  • praktické návody k činnostem a hrám, které rozvíjejí dovednosti dítěte
  • podporu komunikace dítěte s rodiči
  • půjčování vhodných pomůcek a hraček pro děti
  • půjčování literatury pro rodiče
  • možnost společných setkávání a pobytů rodin a přednášky pro rodiče
  • zprostředkování kontaktu mezi rodinami navzájem
  • zprostředkování kontaktů s odborníky
  • pomoc při prosazování práv a zájmů rodiny
  • pomoc při získání dobrovolníka - asistenta
  • pomoc při výběru vhodného předškolního a školního zařízení
  • podporu a aktivní pomoc při integraci a adaptaci dítěte do předškolního a školního zařízení
  • doprovod a pomoc při jednání s úřady
  • doprovod na odborná vyšetření

Pokud byste se chtěli ujistit, zda je raná péče pro Vás vhodnou službou, kontaktujte Kateřinu Růžičkovou , se kterou můžete domluvit případnou nezávaznou konzultaci.

Psychologická konzultace

Naše externí psycholožka PhDr. Jitka Balcarová bude

Každé poslední úterý v měsíci od 9 - 13 bude poskytovat konzultace a nabízet podporu a vedení v oblastech školních a výchovných problémů, rodinných vztahů, osobního růstu, podpory rodiny s oslabením atd. Více si můžete přečíst na jejích stránkách zde.

Možnost objednání není určená pouze pro uživatele služeb naší organizace ( v případě velkého zájmu však budou mít přednost a nabízíme pro ně i hlídání dětí).

V případě zájmu se objednejte u vedoucí Střediska rané péče K. Růžičkové na tel. 775 104 920 nebo k.ruzickovak@imy-sdruzeni.cz.

Možné termíny k objednání : 28.1.; 18.2.; 25.3.; 29.4.; 27.5.; 24.6. 2014. Konzultace budou probíhat v našich prostorách  ( v 1. patře budovy České pošty ).

Cena: 150,- Kč/hod ( zbývajících 200,- Kč je hrazeno z grantu Ministerstva práce a soc. věcí ).