O nás > Příběhy rodin > Dominik

Dominik

Příběh Dominika

Dominik (necelých 5 let, diagnóza těžká vývojová dysfázie)

Minulý rok jsme kontaktovali Ranou péči I MY se sídlem v Soběslavi. Organizace nás vřele přivítala a poradkyně přijely do 14 dnů. Byly příjemné a snaha pracovat s Dominikem byla velká. Celý  rok k nám dojíždí  jednou za měsíc poradkyně Barbora Žáková a jsme s ní velice spokojeni. Přiváží s sebou nejenom spousty úžasných pomůcek a hraček, ale i podporu a porozumění, které rodiny s těmito dětmi  potřebují.

S Dominikem je práce velice težká, hlavně pro jeho silnou nespolupráci až negativizmus, s čímž si v I MY velmi dobře poradili. Velice kladně hodnotím i jejich ochotu jít do mateřské školy, podívat se, jak s dětmi pracují, poradit co dělat, aby se děti vyvíjely a zlepšovaly.

Dominik se za uplynulý rok, co k nám dojíždí raná péče, zlepšil ve spolupráci při aktivitách, v sebeobsluze i  grafomotorice.

V létě 2015 jsme byli s Ranou péčí I MY na týdenním pobytu u rybníka Mrhal. Za sebe mohu říct, že to byl úžasný týden. Ze začátku jsem se obávala jak bude Dominik reagovat, jak ho zvládnou dobrovolnice, neboť Dominik nemluví, špatně rozumí, vyjadřuje se křikem a celkově má v sobě nechuť dělat to, co musí nebo má. Hlídala a pracovala s ním dobrovolnice Míša, která to zvládala perfektně. Dominik se chtěl málo účastnit  společných aktivit, proto se s ním Míša chodila koupat, což bylo pro něj úžasné - koupání miluje. Snažila se na něj pořád mluvit, všechno ukazovat , nabízet mu spousty podnětů i společné hry. Ne všechno chtěl dělat, ale ke konci pobytu se občasně zapojil, třeba jen na chvíli, ale i to je pokrok u takovéhoto nespolupracujícího dítěte.

Tento pobyt nám hodně přinesl, nejenom chvíli klidu pro rodiče, hodně rad od ostatních maminek,  ale hlavně mnoho prožitků a vjemů pro děti. Jsme vděční, že něco takového jako Raná péče I MY existuje a že máme možnost jezdit s touto organizací na pobyty.

20. leden 2016

A my z I MY, děkujeme za důvěru a chválu, vážíme si toho...