O nás > Aktuality

Prázdninový pobyt pro děti a rodiny podruhé

Náš druhý prázdninový pětidenní pobyt pro rodiny s dětmi s postižením se konal ve dnech 13. – 18. srpna 2017 v obci Hlavatce na Soběslavsku (www.ubytovani-hlavatce.cz). Zúčastnilo se ho 5 rodin, 8 dětí, 3 poradkyně rané péče, vedoucí rané péče, psycholožka a 4 dobrovolnice.

Fotografie najdete tady

Pro děti i rodiče jsme připravili pestrý program, kterého se mohli podle svého zájmu zúčastnit.

První dva dny se rodičům věnovala psycholožka Mgr. Nikola Bílá. Nabídla jim společné povídání i individuální konzultace. Rodiče vždy tuto možnost ocení a rádi ji využívají. Děti se v té době zabavily v kuchyni. Vyráběly špízy z voňavého čerstvého ovoce. Odpoledne čekalo maminky a děti společné barvení triček a tašek. Každý si mohl vyrobit vlastní originál.

Také v úterý byl čas na tvoření. Plastické barevné obrázky z pěny se dětem moc povedly. Po obědě se mohli rodiče spolu s dětmi vydat na společnou stopovačku, na konci které na ně čekal ukrytý poklad.  Využili jsme nádherného počasí a napustili jsme dětem nafukovací bazének. To bylo radosti, zábavy a výskání! Den jsme zakončili opékáním buřtů.

Ve středu dopoledne si maminky zacvičily. Paní Šárka Vaňková ze Soběslavi si pro ně připravila relaxační a protahovací cvičení. Děti jim mezitím v kuchyni upekly výborné muffiny. Odpoledne jsme se vypravili do ZOO Tábor. Během komentované prohlídky jsme si prohlédli spoustu krásných zvířat a dozvěděli se mnoho zajímavostí z jejich života.

Do Tábora jsme si udělali výlet také ve čtvrtek. Navštívili jsme expozici Dětský svět s mašinkou. Děti si nadšeně prohlížely kouzelné pohádkové krajiny, kterými projíždí vláček.

Čtvrteční odpoledne bylo pro maminky ve znamení drátkování. Spolu s paní Ludmilou Dvořákovou vytvořily z drátků nádherné výtvory. A pak už byl čas na oslavu narozenin jedné z dětských účastnic. Nesměl chybět dort, dárky, hudba i malování na obličej.

Poslední den, pátek, byl čas ještě na poslední procházku do okolí, na poslední hry na hřišti a po obědě jsme se všichni rozjeli do svých domovů.

I tentokrát se nám vydařilo počasí. Mohli jsme tak trávit veškerý čas venku, v přírodě nebo na hřišti. Věříme, že si rodiny pobyt užili podle svých představ, a že měly dostatek času na sebe i na setkání a vzájemná sdílení s dalšími rodinami.

Děkujeme mnohokrát obci Hlavatce za možnost strávit krásný týden v jejich ubytovacím zařízení. Paní Kovaříkové děkujeme za to, že nám celý týden skvěle vařila.

Dobrovolnicím Anetě Hruškové, Monice Nácalové, Nikole Procházkové a Anně Vangelove děkujeme za to, jak se ochotně věnovaly všem dětem a za vytvoření skvělé atmosféry na pobytu.

Společnosti White Star Real Estate a MPSV - velice děkujeme za finanční podporu.