O nás > Aktuality

Pobyt pro rodiny

4 rodiny, 7 dětí, 6 studentek - dobrovolnic, 3 poradkyně rané péče, 1 vedoucí rané péče a 1 psycholožka + odpočinek, zábava, sdílení, hraní, příroda, příjemné počasí a skvělé zázemí penzionu Benešova Hora. To byl ve zkratce jarní pobyt pro rodiny dětí s postižením, který proběhl od 25 do 28.5.2017.

Pobyt jsme začali ve čtvrtek obědem a seznamovacím kolečkem, při kterém jsme se všichni představili a řekli si, co nás v průběhu bude čekat. Odpoledne jsme vyrazili na společnou procházku s rodiči a dětmi.  Po večeři jsme společně s maminkami a dětmi zpívali a hráli hry.  Večer měli rodiče možnost si popovídat a užít si společně první večer.

V pátek ráno si převrazaly poradkyně společně s dobrovolnicemi děti. Program započal společným zpíváním, hraním  pohádky Boudo budko.(Tyto hrátky s prvky muzikoterapie jsme dělali každé dopoledne.) a pokračoval foukáním bublin, procházkou a aktivitami na hřišti. Odpoledne si děti společně s maminkami užily olympiádu. Maminky si dopoledne a po olympiádě povídaly s psycholožkou Jitkou.  S dětmi jsme ještě zvládli vyrazit do nedalekého kempu Rohanov na nanuka. Večer jsme si u ohýnku opekli buřty.

V neděli ráno nás čekala besídka, kdy děti předvedly rodičům pohádku Boudo, budko. Pak dobrovolníci a poradkyně vyrazily s dětmi opět na procházku. Po obědě jsme se v kolečku opět rozloučili .

Po celý pobyt jsme měli krásné slunečné počasí. Děti byly šikovné, zvládly všechny připravené aktivity a navíc i dlouhé procházky.  Maminky si hodně užívaly sluníčka na terase, povídání s Jitkou a masáže. Celkově byly spokojené a odpočinuté, děti se naučily mnoho nových věcí.

Pobyt proběhl díky finanční podpoře Nadačního fondu J&T a MPSV.  Děkujeme!!!

Děkujeme dobrovolnicím za skvělou péči o děti: Aleně Bříové, Káje Jiříkové, Petře Vaňkové, Nikče Procházkové, Míše Široké, Kačce Vališové a Petře Vaňkové.