O nás > Aktuality

Setkání rodin v Soběslavi

V sobotu 1.dubna 2017 od 14 do 17 hodin jsme si užili společné odpoledne rodin dětí s postižením. Maminky zdobily petrklíče, tatínkové pletli pomlázky a děti tvořily anebo hrály za doprovodu dobrovolníků.

Účastnilo se 10 rodin (14 dětí, celkem 29 osob).  Dětem se věnovali dobrovolníci a poradkyně rané péče. Děti si mohly vyrobit motýla, vajíčko a papírovou květinu.  V tělocvičně pak překonávaly různé překážkové dráhy, hrály s míči, skákaly na trampolíně, plavaly v bazénku s míčky. Venku využily hřiště anebo šly na procházku.

Rodiče si popovídali a seznámili se s novými rodinami, které byly na setkání poprvé. Poté jim Kristýna Hrubá ukázala, jak si mohou ozdobit petrklíče a osení,  někteří rodiče si vyrobili zajíce ze slámy,  tatínkové pletli pomlázky.

Děkujeme dobrovolníkům za velikou pomoc při hlídání dětí a Kristýně Hrubé za její provázení při zdobení květin.

Jmenovité díky si zaslouží dobrovolníci: J. Chlaň,  N. Procházková, K. Vališová, N. Čadová, K. Jiříková, L. Bělohlavová, M. Nácalová, A. Boháčová, A. Břízová, D. Lukuczová, M. Nováková.

Diakonii ČCE Středisku Rolnička děkujeme za zapůjčení prostor! A Nadačnímu fondu J&T za finanční podporu setkání v rámci projektu Sdílení a odpočinek, to potřebujeme!

Fotografie najdete zde.