O nás > Projekty > Začít včas!

Začít včas!

Letní pobyty pro odlehčení rodinám

Finišujeme s přípravou dvou týdenních, tzv. odlehčovacích pobytů pro rodiny dětí s postižením. Pro jejich konání jsme se rozhodli již v předešlých letech a to na přání rodičů, pro které je prázdninový rodinný provoz v péči o dítě se specifickými nároky ještě více vyčerpávající než ve "školních" měsících, kdy mnohé děti částečně docházejí do školek, škol či jiných zařízení.

V loňském roce jsme uspořádali pobyt jeden, ale dvojnásobný zájem rodin nám dodal povzbuzení a sílu k hledání prostředků pro uspořádání pobytů dvou.

Projekt Začít včas!, jehož součástí je i financování dvou odlehčovacích pobytů byl podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů a jsme za to upřímně rádi.

Pomůže nám uhradit částečné příspěvky na ubytování rodinám i týmu I MY, odměny psycholožce, přednášejícím i asistentkám, které se budou starat o děti.

První pobyt proběhne od 18. do 24. července u rybníku Mrhal a druhý v Benešově Hoře od 9. do 15. srpna.

Těšíme se, věříme, že bude ideální počasí a pro děti i jejich rodiče to budou příjemně strávené dny, ve kterých načerpají sílu, nové podněty i přátelství.